Wanneer heb je misofonie?

Ben je je bewust van hoe gevoelig je bent voor impulsen en geluiden in je omgeving? Sommige geluiden kunnen gevoelens van boosheid, irritatie, ongemak of zelfs walging bij je opwekken. Als je merkt dat je gemakkelijk reageert op impulsen en geluiden in je omgeving, heb je misschien last van wat de medische wereld misofonie noemt. Wil je hier meer over weten? Ontdek het hier!

 
Benieuwd naar jouw gevoeligheid voor impulsen en geluiden in jouw omgeving? Leer meer over misofonie en hoe het negatieve emoties kan teweegbrengen. Neem nu de gratis online misofonie test op Omgaanmetgeluid.nl.
 

Doe de misofonie test en krijg inzicht!

Je kunt de misofonie test HIER doen. Hoewel de test je niet zal vertellen of je daadwerkelijk aan misofonie lijdt, omdat het label 'misofonie' misschien niet van toepassing is, zal het je wel inzicht geven in hoe je reageert op geluiden en prikkels in je omgeving en welke stappen je vervolgens kunt nemen voor zelfzorg. De test stimuleert je om dieper in te gaan op je gevoeligheden en te begrijpen wat jouw gevoeligheid voor geluiden zou kunnen betekenen.

Is misofonie een aandoening die je ervaart of is het eerder een signaal van je lichaam dat aandacht vereist? Het kan de moeite waard zijn om te overwegen of je last hebt van misofonie. Worden gevoelens van boosheid, irritatie en walging veroorzaakt door geluiden en andere prikkels om je heen, of is er iets anders aan de hand? Misschien is je gevoeligheid voor geluiden niet het probleem, maar fungeren deze signalen als boodschappen van je lichaam om een behoefte aan te geven?

Misofonie: een uitdaging of een kans?

Vanuit mijn eigen geluidservaringen heb ik een gratis online misofonietest gemaakt om inzicht te bieden in hoe je op geluid reageert. Deze test kan helpen om te begrijpen of gevoeligheid voor geluid een deel van je identiteit is, of dat het iets is wat je ervaart. Sommigen noemen het een stoornis of aandoening, maar ik geef er de voorkeur aan om het een conditie te noemen.

Aangezien iedereen geluid op een unieke manier ervaart, is het essentieel om te begrijpen hoe dit voor jou geldt. De gratis online misofonie test is bedoeld als een evaluatie van jouw huidige situatie met betrekking tot geluid en hoe dit jouw welzijn beïnvloedt. Door dit bewustzijn kun je beslissen welke stappen je wilt nemen om vooruit te gaan. Het beantwoorden van de vragen in de test kan een belangrijke stap zijn naar zelfontwikkeling en groei, zodat je een leven kunt leiden waarin je geluiden kunt trotseren en je levensvreugde terug kunt vinden! Wie wil dat nu niet? Doe de test en deel gerust je ervaringen met mij. Ik kijk ernaar uit om te horen wat je te zeggen hebt!

Meer weten?

Welke andere misofonie testen zijn er? Sommige tests voor geluidsgevoeligheid zijn wellicht (gratis) online te vinden, terwijl andere gedaan kunnen worden tijdens een intake bij een ziekenhuis, instituut of psycholoog. Meer informatie over misofonie vind je in de Veelgestelde Vragen: FAQ. Bekijk ook de andere handige tips in de blogs en wie weet is de cursus die ik aan het ontwikkelen ben iets voor jou. Voel je vrij om contact op te nemen als je meer wilt weten of boek alvast een sessie voor hulp!

Word Geluidswijs!

Wil je beter leren omgaan met geluid? Meld je dan nu aan!

Voor een eenmalige betaling krijg je direct toegang tot verschillende modules van de Geluidswijs cursus. In deze cursus vind je reflectieve oefeningen die je helpen om na te denken over de rol van geluid in je leven en wat jouw gevoeligheid voor geluid kan betekenen. Met deze inzichten kun je weloverwogen beslissingen nemen over hoe je omgaat met uitdagende geluiden en een aanpak kiezen die bij jou past.

Word Geluidswijs!

Wil je beter leren omgaan met geluid? Meld je dan nu aan!

Voor een eenmalige betaling krijg je direct toegang tot verschillende modules van de Geluidswijs cursus. In deze cursus vind je reflectieve oefeningen die je helpen om na te denken over de rol van geluid in je leven en wat jouw gevoeligheid voor geluid kan betekenen. Met deze inzichten kun je weloverwogen beslissingen nemen over hoe je omgaat met uitdagende geluiden en een aanpak kiezen die bij jou past.

_____

Vond je de blog en de gratis online misofonie test nuttig? Ben je tevreden met de eerlijke informatie die ik deel vanuit mijn persoonlijke ervaring met geluid? Elke euro die je bijdraagt, wordt gewaardeerd. Het zorgt ervoor dat deze website actief blijft en dat ik met plezier informatie kan blijven delen, om jou en anderen verder te helpen. Doneren is optioneel en altijd welkom! Jouw steun kun je overmaken op: N26 - Online Bank, Marianne de Kuijper, DE29 1001 1001 2620 0194 41 (IBAN), NTSBDEB1 (BIC).

 
 
Marianne de Kuyper

Hallo, ik ben Marianne en ik kom uit Amsterdam. Als freelancer gebruik ik mijn web ninja vaardigheden om concepten, websites en sociale media op te zetten! 🕶️🚀. Op Omgaanmetgeluid.nl deel ik handige oefeningen en tips vanuit mijn eigen ervaring om de kracht van geluid te ontdekken. Leer om geluiden te ervaren als positieve signalen van de wereld om je heen, zodat je nog beter voor jezelf gaat zorgen.

Vorige
Vorige

Misofonie: Wat is dat?

Volgende
Volgende

Waarom geluidsgevoelig?